Начало / Интервюта / Пам Граут: Ако се забавляваш и се развиваш, щастието несъмнено ще дойде при теб

Пам Граут: Ако се забавляваш и се развиваш, щастието несъмнено ще дойде при теб

Пам Граут е американска писателка и пътешественик. Публикувала е 13 книги, сред които „Jumpstart Your Metabolism: How To Lose Weight By Changing The Way You Breathe“, „Living Big: Embrace Your Passion and Leap Into an Extraordinary Life“ и „Е на квадрат“, която вече е и на българския книжен пазар. По повод именно тази книга, Граут даде интервю за thewellnesswarrior.com.au.

––––––––––––––––-

Как се роди „Е на квадрат“? От къде дойде идеята?
–    Преди повече от  7 години. Тогава излезе книгата ми „God Doesn’t Have Bad Hair Days“. Много си я обичах, исках да стане бестселър. Нещата обаче не потръгнаха. Аз просто развях белия флаг и продължих напред. Написах други книги, този път за „Нешънъл джеографик“, направих и сериал. Така стигнах до извода, че ако се забавляваш и се развиваш, щастието несъмнено ще дойде при теб. Трябва да бъдеш свободен и да вярваш в себе си. Именно този мотив направи „Е на квадрат“ успешна.

9-те експеримента в книгата ли са ви любимите начини, чрез които искате да помагате и съветвате хората как да успеят?
–    Тези експерименти целят просто да покажат на читателите спиритуални принципи, които да доведат до хубави неща. Веднъж вникнеш ли в тези експерименти, започваш да разбираш за какво става въпрос, а мисленето ти и гледната ти точка се променят из основи. Всичко опира до това да си щастлив и да вярваш в щедростта на вселената.

От това, което показва опитът ви, кои са най-големите пречки пред хората да постигнат своите цели?
–    Обръщане на внимание на страничните неща, а не на главната цел. Хората имат намерение да направят нещо, но се фокусират върху това, което им пречи да го постигнат. Не можеш да се концентрираш върху ограниченията и да очакваш да постигнеш изобилие. Трябва да вярваш във възможностите си и да използваш шансовете, които се откриват.

Кои са любимите ви спиритуални практики?
–    Медитирам всеки ден, пиша в дневника си и се стремя постоянно да бъда в настоящия момент, където е цялата енергия. Имам 4 цели – спокойствие на ума, стремеж към напредване, ясно и безпогрешно ориентиране и нарастваща радост.

В „Е на квадрат“ вие обяснявате как сте подобрили външния си вид като сте променили гледната си точка. Как баща ви е направил коментар, когато сте се родили, че сте грозна и де факто тогава ви е внушил това. Как се преборихте с това вътрешно вярване?
–    Започнах да осъзнавам вътрешната си красота, което се пренася и към външния вид. Вътрешното винаги предшества външното.

Как ние можем да предадем желанията си на вселената, за да могат те да се осъществят? Повечето от нас не могат да го постигнат и постоянно саботират процеса. Какво ще ни препоръчате?
–    Намерете начин да се забавлявате и да отворите каналите си. Аз обичам да танцувам вкъщи, да оставям банкноти от 1 долар, които хората да намират и да пея. Също, събирайте се с приятели и говорете за това, което е наред, а не за проблемите.

„Е на квадрат“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …