Начало / Свят / Ема Томпсън се превърна в създателката на Мери Попинз във филм

Ема Томпсън се превърна в създателката на Мери Попинз във филм

Ема Томпсън, Том Ханкс  и Колин Фароу са звездите, които пресъздадоха историята зад популяризацията на една от най-прочутите детски героини в литературата – Мери Попинз. Томпсън играе авторката на романите  П.Л. Травърз в новата лента на  „Дисни”  „Saving Mr Banks“. Режисьор е Джон Лий Ханкок.

„Има милиони прекрасни книги за деца, но малко са тези, чиито герои са толкова запомнящи се. Покрай герои като Мечо Пух, Алиса и Питър Пан е и Мери Попинз. Трябваше да ги опиша, защото тези герои говорят на универсален език“, каза пред в. „Гардиън“ самата Томпсън.

Филмът разказва за самия Уолт Дисни и за опитите му да си осигури правата върху книгите за „Мери Попинз“. Борбата на създателя на империята за анимация продължава повече от две десетилетия. В крайна сметка „Дисни” успява да си осигури среща с Травърз, която през 1961 година пътува до централата му в Бърбанк. Пътуването й е драматично и е описано в лентата.

„Тя не е била особено стабилна емоционално. Всичко около нея е необикновено, никой не е знаел какво да очаква от нея, а мисля, че и тя самата не е знаела за себе си какво да очаква“, описва своя персонаж актрисата.

Ема Томпсън, която също е писател, вече изигра друга популярна литературна героиня – в адаптацията на „Гордост и предразсъдъци“ – роля, с която спечели и Оскар.

Свързани заглавия
Ема Томпсън: Винаги чета по две-три книги едновременно

„Мери Попинз“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …