На фокус
Начало / Свят / Нов роман от Дейвид Мичъл излиза през есента на 2014 г.

Нов роман от Дейвид Мичъл излиза през есента на 2014 г.

Нов роман от Дейвид Мичъл ще бъде в британските книжарници през есента на 2014 г., съобщи thebookseller.com. Това е „The Bone Clocks”, който ще излезе на 4 септември догодина. Издателство е Sceptre. Според издателите, главните мотиви в книгата са линията на живота, остаряването, оцеляването, тленността на човешкия живот.

Повествованието ще проследи перипетиите на Холи Сайкс. Тя бяга от къщи през 1984 г. и 60 години по-късно е в западната част на Ирландия, където отглежда своята внучка, докато световния климат е пред драматични промени. В отрязъка от 60 години, тя работи като барманка в швейцарски курорт, има дете от военен кореспондент, който отразява конфликта в Ирак през 2003 г., а след като овдовява става обсебена от себе си писателка.

По-рано тази година Мичъл и съпругата му Кейко Йошида работиха по превода на „The Reason I Jump”. Това е книга от японския писател Наоки Хигишида, който страда от аутизъм. Той е написал произведението си, когато е бил на 13-годишна възраст. Хигишида е роден през 1992 г. и е диагностициран с този синдром когато е още на 5.

Дейвид Мичъл е английски писател, роден през 1969 г. Известен е най-вече с книгите си „number9dream” и „Облакът Атлас”, които са били номинирани за „Букър”. „Облакът Атлас”, както и „Хилядите есени на Якоб де Зут” са преведени на български език. В творчеството си Мичъл често задава универсалните въпроси за проблемите на човечеството.

Свързани заглавия
Авторът на „Облакът атлас” преведе книга на дете от Япония, страдащо от аутизъм

12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях
Тази есен излиза филмът по „Облак Атлас” от Дейвид Мичъл
88 книги, които формираха Америка

Книги от Дейвид Мичъл тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …