Начало / България / Пламен Дойнов представя „Улица „Щастие“ на Оля Стоянова

Пламен Дойнов представя „Улица „Щастие“ на Оля Стоянова

Новата поетична книга „Улица „Щастие“  на Оля Стоянова ще има премиера в столичния клуб „+ Това” на 27 ноември от 19 ч.   Книгата ще бъде представена от Пламен Дойнов.

Оля Стоянова е журналист, поет, пътешественик. Автор на „Пътеводител на дивите места“ и сборника с разкази „Какво сънуват вълците“. Има издадени три стихосбирки – „Фотографии“, „Проза“ и „Пътна карта“, както и един роман – „Лични географии“.

Улица „Щастие“ наистина съществува. На нея има само една ниска къща, в краен квартал на София – кучетата махат с опашки пред прага, а децата се смеят. Поезията обаче има странни маршрути – минава през Самарканд в Централна Азия и се отбива в Прага, прескача до Истанбул и Дрезден, спира се на някой връх горе в планината или чака на спирка на Лъвов мост.

Тези стихове са писани в продължение на десет години, печелили са награди, включвани са в антологии, превеждани са. И питат как се трупа умора, как се внимава за малките жестове, как назряват конфликтите или къде намираме основание, за да продължим.

„Улица „Щастие“  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …