Начало / България / Пламен Дойнов представя „Улица „Щастие“ на Оля Стоянова

Пламен Дойнов представя „Улица „Щастие“ на Оля Стоянова

Новата поетична книга „Улица „Щастие“  на Оля Стоянова ще има премиера в столичния клуб „+ Това” на 27 ноември от 19 ч.   Книгата ще бъде представена от Пламен Дойнов.

Оля Стоянова е журналист, поет, пътешественик. Автор на „Пътеводител на дивите места“ и сборника с разкази „Какво сънуват вълците“. Има издадени три стихосбирки – „Фотографии“, „Проза“ и „Пътна карта“, както и един роман – „Лични географии“.

Улица „Щастие“ наистина съществува. На нея има само една ниска къща, в краен квартал на София – кучетата махат с опашки пред прага, а децата се смеят. Поезията обаче има странни маршрути – минава през Самарканд в Централна Азия и се отбива в Прага, прескача до Истанбул и Дрезден, спира се на някой връх горе в планината или чака на спирка на Лъвов мост.

Тези стихове са писани в продължение на десет години, печелили са награди, включвани са в антологии, превеждани са. И питат как се трупа умора, как се внимава за малките жестове, как назряват конфликтите или къде намираме основание, за да продължим.

„Улица „Щастие“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …