Начало / Свят / Тетрадка на Джим Морисън отива на търг

Тетрадка на Джим Морисън отива на търг

Тетрадка с непубликувани досега размисли и поеми от вокалиста на „Дорс” Джим Морисън ще отиде на търг, съобщи „Ню Йорк поуст”. Събитието ще бъде организирано от аукционната къща „Profiles In History” и ще се проведе на 18 декември в Калифорния. Очаква се тетрадката на Морисън да бъде продадена за между 200 000 и 300 000 долара. Част от парите от търга ще отидат за лечение на китариста Джейсън Бекер, който страда от синдром на Лу Гериг.

Целият търг ще включва ценни рокендрол артикули. Тетрадката на Морисън е от последната година от неговия живот. Освен нея, ще бъдат изложени още китара с подпис на Еди Ван Хален, както и написаните на ръка текстове на песните „Riders on the Storm” на „Дорс” и „I Want You” на Боб Дилън. За китара се очаква да бъдат платени между 100 и 150 000 долара. За листа с текста на песента на „Дорс” вероятно ще бъдат събрани между 20 000 и 30 000 долара, а за този на Дилън – около 50 000.

Джим Морисън е американски певец, роден  през 1943 г. Той е фронтмен и съосновател на рокендрол групата „Дорс”. Автор е на много от текстовете на най-големите хитове на бандата. Има публикувани и няколко стихосбирки. Умира през 1971 г. в Париж, като е член на Клуб 27 – известни музиканти, починали едва на 27-годишна възраст.

„The Doors. От другата страна“ от Дани Шугарман и Джери Хопкинс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …