Начало / България / Ден на Института за литература към БАН

Ден на Института за литература към БАН

Днес, 21 ноември, е  Ден на Института за литература, съобщиха от БАН. Ще бъде излъчен филм, който ще запознае обществеността с работата на учените от Института за литература по проекти – национални и международни – в областта на старата българска литература, литературата на Българското възраждане, новата и съвременна българска литература, теория на литературата, сравнителните литературоведски изследвания, изворознанието. 

Ще бъде показана и уникалната документална сбирка на Института, която съдържа архивите на Никола Вапцаров и Христо Смирненски, както и редки старопечатни книги. Видеоматериалът ще оформи представата за Института за литература като едно от водещите научни звена в системата на БАН, отдадено на мисията да съхранява паметта за българските творци на словото, както и да улавя културните явления в нашата съвременност.

По време на събитието ще бъде връчен, за първи път, почетният знак на Института за литература, както и удостоверения на студенти, преминали своя стаж в звената на института, уточнява БГНЕС.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …