Начало / Свят / Почина голямата дъщеря на Уолт Дисни – негов биограф

Почина голямата дъщеря на Уолт Дисни – негов биограф

На 79-годишна възраст в Калифорния във вторник почина Даян Дисни Милър – голямата дъщеря на легендарния Уолт Дисни и неговата съпруга Лилиан. Това съобщи семейният приятел Ричард Грийн. Причината за смъртта са усложнения в резултат на травма при падане през септември, уточнява БГНЕС.

Даян Дисни е роден на 18 декември 1933 г. в Лос Анджелис. Тогава всички вестници обявяват: „Мики Маус има дъщеря“ . Именно благодарение на разходките с децата си в градския парк Грифит, на Дисни му се ражда идеята да създаде центрове за семейни забавления, които по-късно са материализирани в „Дисниленд“ по целия свят.

Даян е автор на биографията на баща си, снима се в няколко документални филма, включително “ Баща ми – Уолт Дисни“ (2006 г.) . Благодарение на нейните усилия , в Сан Франциско се появява семейният музей на Дисни. Едно от главните й постижения е приносът за изграждане на концертната зала „Уолт Дисни“ в Лос Анджелис , която е открита на 23 октомври 2003 г.

Фото: michaelbarrier.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …