Начало / Свят / Излезе първи том от биографията на „Металика”

Излезе първи том от биографията на „Металика”

На англоезичния книжен пазар вече е първият том от биографията на „Металика”, съобщи британският „Телеграф”. „Birth School Metallica Death, Volume 1: The Biography” е дело на ветераните в музикалната журналистика Пол Браниган и Иън Уинууд. Издателство е „Da Capo Press”, а книгата е 392 страници.

„Металика” е една от най-значимите групи в хеви-метъл и хард-рок стиловете през последните 30 години. Тази книга обаче не се съсредоточава толкова върху цифрите и признанието на критиците, колкото върху пътя на бандата от гаражите в Лос Анджелис до най-големите арени, на които се правят концерти.
Авторите описват взаимоотношенията между лидера и основен текстописец Джеймс Хетфийлд, емоционалния и амбициозен барабанист Ларс Улрих и талантливия китарист Кърк Хамет. Творбата  проследява как се отразяват на състава успехите и неуспехите, личните драми. В книгата са включени интервюта както с членовете на групата, така и с техни близки.

„Металика” е траш и хеви метъл група, формирана през 1981 г. от Ларс Улрих и Джеймс Хетфийлд. В момента официалните членове са четирима – Джеймс Хетфийлд (вокал), Кърк Хамет (китара), Ларс Улрих (барабани) и Робърт Трухильо (бас китара). Бандата е една от най-емблематичните сред феновете на метъла. Над 100 милиона копия от албуми на „Металика” са продадени по цял свят.

Прочетете още

231894_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (29 ноември – 5 декември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Списъкът на съдията от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария …