Начало / Свят / Имуществото на съпругата на Т. С. Елиът отива на търг

Имуществото на съпругата на Т. С. Елиът отива на търг

Имуществото на съпругата на Нобеловия лауреат Т. С. Елиът, Валери, ще бъде изложено на търг, съобщава „Лос Анджелис Таймс”. Събитието ще се проведе днес. На търга ще бъде изложена нейната колекция от различни произведения на изкуството. Няма да има обаче книги или ръкописи на Т. С. Елиът.

Тя беше с 38 години по-млада от своя съпруг. Валери Елиът почина през миналата година на 86-годишна възраст. След смъртта на съпруга й през 1965 г., тя посвещава живота си на популяризирането на неговото творческо наследство, както и на изкуството като цяло. От аукционната къща „Christie’s” обявиха, че нейната колекция е „една от най-добрите на британския пазар от поколения насам”.

Включени са картини на Анри Матис и Пабло Пикасо. Също така акварел на Франсис Бейкън, чиято цена се очаква да бъде между 64 000 и 97 000 долара. Сред миниатюрите й пък има такава на Робърт Девъро, втори ърл на Есекс, рисувана от Исак Оливър. Има и мебели и бижута. Всички приходи от търга ще отидат за благотворителната организация на Валери Елиът, „Old Possum’s Practical Trust”, която подпомага млади поети.

Свързани заглавия
Почина вдовицата на Т.С. Елиът
Животът на Томас Елиът най-накрая ще бъде изследван обективно

Т. С. Елиът за творческата мисъл и мистичното в нея
Обама относно Т. С. Елиът

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …