Начало / Свят / Излезе автобиография и на Свен Горан Ериксон

Излезе автобиография и на Свен Горан Ериксон

Автобиографията на шведския футболен треньор Свен Горан Ериксон е вече на англоезичния книжен пазар. „Sven: My Story” е публикувана от издателството „Headline”. Книгата е 384 страници и е достъпна както с твърда и с мека корица, така и в електронен формат.

Ериксон е роден през 1948 г. в Торшбю, Швеция. Неговата кариера като футболист приключва едва на 27 години заради тежка контузия. Веднага се насочва към треньорската професия. Водил е отбори като „Гьотеборг”, „Бенфика”, „Лацио”, „Манчестър Сити” и др. Той е мениджърът, привлякъл българите Мартин Петров и Валери Божинов в „Манчестър сити”. Между 2001 и 2006 г. е мениджър на английския национален отбор, с което става първия чужденец на този пост. Бил е треньор и на други национални отбори – Мексико и Кот д’Ивоар.

Сред успехите му са: шампион на Италия – 1 път, шампион на Португалия – 3 пъти, Купа на УЕФА (Лига Европа) – 2 пъти и др. Ериксон описва преживяванията си начело на различни отбори. Той също така хвърля светлина върху личния си живот и първите си стъпки във футбола.

Свързани заглавия
Карло Анчелоти представи новата си книга. Предговорът е на Дейвид Бекъм
Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън е вече в книжарниците
Излезе книга от Рафаел Бенитес
Биография на Хари Реднап излиза догодина

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …