Начало / България / Коледните приключения на Дора Изследователката от 25 ноември в книжарниците

Коледните приключения на Дора Изследователката от 25 ноември в книжарниците

От 25 ноември излизат празничните приключения на Дора Изследователката, най-обичаната анимационна героиня в света.

„Коледа иде!“ е чудна книжка за оцветяване, в която Дора и Хитранко предприемат изненадващо пътешествие във времето. А после заедно с Ботичко те ще организират най-веселото тържество за Бъдни вечер.

„Коледна фиеста“ съдържа над 100 стикера, които ще вдъхновят фантазията на най-малките. Книжка за оцветяване, която ще помогне на децата да се подготвят за най-светлия празник.

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица в света за последните години. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда „Еми“. В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години.

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица. В света до момента са издадени над 500 заглавия. Прелестното момиченце неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Приключенията на Дора стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

Всички книжки за находчивата изследователка са отлично илюстрирани, текстът е добре балансиран, лек и закачлив. Историите провокират малките читатели да решават съобразени с възрастта им логически и математически задачи, възпитават вкус към изкуството, улесняват процеса на учене на чужд език, поощряват редовната физическа активност. Случките са забавни и скроени така, че да ангажират активно вниманието на дечицата и да ги учат на нови неща по най-ненатрапчив начин. Идеята на създателите печели адмирации и заради ведрия, хуманистичен дух на поредицата – историите са лишени от насилие, главната героиня е дружелюбно, мило и жизнелюбиво момиче, освен това и най-щурите ситуации се развиват така, че да внушат на децата ценности, които нямат давност.

Книжки от поредицата за Дора Изследователката  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …