Начало / България / Конкурс за есе по повод 170-годишнината от основаването на първото класно училище

Конкурс за есе по повод 170-годишнината от основаването на първото класно училище

По повод 170 години от основаването на еленското класно училище, община Елена обяви конкурс за есе на тема: „Обичай Отечеството си и никога да не  пожелаеш и предпочетеш друго отечество от твоето“, съобщи „Дарик”. Думите са на Иван Момчилов, основал  в Елена през 1844 г. първото българско класно училище, наречено от неговия ученик Петко Славейков Даскалоливницата.

Право на участие в конкурса имат младежи от 14 до 29 години. Обемът на текстане трябва да е повече от 2 страници, размер А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта. Всеки участник може да представи за конкурса само едно есе. Изпращането става по електронен път на e-mail obrazovanie@elena.bg или на хартиен носител в гр. Елена, ул „Иларион Макариополски” 24, ет. 3, стая 316. Авторите предоставят и следната информация: три имена, години, адрес и телефон. Срокът за изпращане е 25 ноември.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на 27 ноември по време на тържественото честване на 170 години от основаването на Даскалоливницата. Носителят на първата награда ще получи 60 лв., на втората – 50 лв., а на третата – 40 лв. Ще бъдат раздадени и предметни награди.

Книги от Петко Славейков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

original-27883-1418879459-11

Азия е континентът на книгите

Ето няколко места, които изумяват Културата на четенето е неизменна част от човешката цивилизация. Именно …