Начало / Свят / Себастиан Фолкс подготвя антология за Първата световна война

Себастиан Фолкс подготвя антология за Първата световна война

Себастиан Фолкс ще подготви антология за Първата световна война с помощта на д-р Хоуп Улф, съобщи thebookseller.com. Улф е част от изследователския екип на „Girton College”. Фолкс и Улф ще изготвят книгата „Upon A Broken World: Writing and Remembering the Great War”, която ще излезе през юли 2014 г. по случай 100-годишнината от началото на втория най-голям военен конфликт през ХХ век. Издателство е „Hutchinson”.

Творбата ще включва извадки от дневници, писма и други автобиографични записки от една от най-опустошителните войни. Фолкс е част от правителствената инициатива за честване на 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Той коментира:

„Много от най-вълнуващите и изясняващи материали за Първата световна война са в лични, непубликувани документи. 100-годишнината е точното време за тяхното показване и за припомняне на последствията от това, което се е случило през онези 4 години. Целта на антологията е да бъде дадена трибуна на нечути досега гласове, както и да накара читателят да разбере войната по-добре”.

Себастиан Фолкс е британски писател и журналист, роден през 1953 г. Известен е със своите исторически романи. Писал е и книга за Джеймс Бонд – „Дяволът не обича да чака”. Тя е преведена и на български език.

„Дяволът не обича да чака” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …