Начало / Свят / Книга хвърля светлина върху „Клуб 27”

Книга хвърля светлина върху „Клуб 27”

Нова книга хвърля светлина върху известния „Клуб 27”, съобщи „USA Today”. Творбата „27: A History of the 27 Club” е написана от Хауърд Сунес – автор на биографии на Боб Дилън и Пол Маккартни. Произведението е издадено от „Da Capo Press” и е 384 страници.

Книгата разказва за музикантите, починали на 27 годишна възраст. Тя е съсредоточена върху е Браян Джоунс, един от основателите на „Ролинг Стоунс”, гениалния китарист Джими Хендрикс, рок певицата Джанис Джоплин, вокала на „Дорс” Джим Морисън, вокала на „Нирвана” Кърт Кобейн и певицата Ейми Уайнхаус.

Има много хипотетични версии за тяхната смърт – съпругата на Кобейн, Кортни Лав, е наела някой да го убие, мафията е премахнала Джоунс и Хендрикс, астрологични символи, предричащи, че тяхната смърт ще настъпи докато са на 27 и т.н. Авторът определя подобни хипотези като „глупости”.

Книгата представя общо 50 музиканти, починали на тази възраст.

„Това, че са си отишли на 27, е чиста случайност. Що се отнася до тези 6-има, те са имали трудно детство. Били са наркомани от тийнейджърските си години, повечето са имали и проблеми с личното светоусещане. Със славата всичко това се обостря”, казва Сунес.

Макар Кобейн да е единственият, който сам дърпа спусъка и слага край на живота си, той и останалите са играли руска рулетка с години. А интимните им партньорите само са влошили нещата.

 „Всички те са имали желание да умрат, било то и подсъзнателно. Джоунс е страдал от раздвоение на личността, Джоплин също. Предозирали са, макар да са били предупреждавани, че си играят с живота си. Морисън и Кобейн са били обсебени от идеята за самоубийство, а Уайнхаус доказано е била човек със склонност към самонараняване. Техните партньори са били не само слаби, но и нечестни. Тези артисти са били заобиколени от най-лошия тип хора, обикновено наркомани като тях”, допълва авторът.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …