„Пурпурен цитрус & сладък ухания“ представя изкусителни рецепти и зашеметяващи фотографии, съживява естествената красота и неустоимите вкусове на Източното Средиземноморие.
Тук зехтинът, розмаринът и босилекът от Запада се съчетават с екзотични подправки от Изтока за изненадващо лека и разнообразна съвременна кухня – доказателство, ако изобщо е било нужно такова, че Средиземноморието е много повече само от Италия и Франция. През 2010 г. книгата „Пурпурен цитрус & сладки ухания“ печели наградата „Гурман“ за най-добра книга за средиземноморска кухня.
Силвена Роу е родена и израснала в древния град Пловдив, само на 500 километра от османската столица Истанбул. Баща ѝ е турчин и вдъхва в нея любов към готварството, предавайки ѝ традициите на османската кухня. Семейната и професионална среда предоставят на Силвена уникалната възможност да сподели с останалите най-доброто от кухнята на Източното Средиземноморие.
Силвена е старши главен готвач в хотел „Мей Феър“, където, след реновацията за няколко милиона лири, през пролетта на 2011 г. отваря врати нейният ресторант „Куинс“. Тя се радва на завидно реноме и известност заради телевизионните си изяви, като редовно участва в невероятно популярната програма на Би Би Си „Неделна кухня“, както и в предаването „Тази сутрин“ по Ай Ти Ви. Освен това Силвена е сред съдиите в шоуто на Би Би Си „Млад готвач на 2010“. От септември 2013 г. тя е водеща на предаването „Щипка сол със Силвена Роу“, излъчвано по bTV – актуално и забавно кулинарно шоу, посветено на изисканата кухня.
Силвена е била главен готвач на ресторантите от „Балтик груп“, включително лондонския „Балтик“, на „Ше Кристоф“ и на рeсторант „Водка“, а разнообразният ѝ опит в света на храната варира от сътрудничество с известни марки като „Деликатезе“ на „Уейтроуз“, до създаване на рецепти за „Гардиън“ и сътрудничеството във филма на Дейвид Кроненберг „Източни обещания“. Първата книга на Силвена „Пиршества“ печели престижната награда „Гленфидич храна и напитки“.
„Пурпурен цитрус & сладки ухания“ тук