Начало / Свят / Маккензи Безос разкритикува биография на мъжа си

Маккензи Безос разкритикува биография на мъжа си

Маккензи – съпругата на Джеф Безос, разкритикува остро биография на мъжа си и компанията „Амазон”, съобщи „Гардиън”. Тя публикува дълго ревю в сайта amazon.com за „The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon” от Брад Стоун. Маккензи Безос заяви, че книгата не отговаря изобщо на истината. В същото време  „The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon”  претендира да е точно описание на живота на Безос и възхода на „Амазон”.

„Във всяко твърдение, което мога да проверя на базата на личните си познания, намирам прекалено много неточности. В книгата са използвани техники, които разтягат границите на нехудожествената проза и резултатът е изкривен и заблуждаващ портрет на хората и културата в „Амазон”. Творбата поражда съмнения в намеренията на автора. Читателите трябва да имат предвид, че Джеф никога не е бил интервюиран за тази книга и също така да си отбележат, че много рядко тези предположения за неговите чувства и мотиви са обозначени с бележка под линия”, е част от написаното от Маккензи Безос.

В същото време, авторът се защити, като обяви, че е интервюирал 300 души при подготовката на книгата, включително бивши и настоящи ръководители.

Стоун допълни, че знае как е разсъждавал Джеф Безос в различните етапи от историята на „Амазон”.

„Нехудожествения наратив изисква авторът да бъде максимално точен при описанието на своите персонажи. Аз не съм измислил тези правила. Тя ме обвинява в пристрастие и скрити мотиви. Постарал съм се да представя балансирана гледна точка. Нямам никакви скрити подбуди. Със сигурност съм по-безпристрастен от съпругата на Джеф, що се отнася до описание на историята на компанията”, коментира той.

Фото: bookotron.com

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …