Начало / Свят / Какви книги има на таблетите в Северна Корея?

Какви книги има на таблетите в Северна Корея?

Макар да се дистанцира максимално от Западния свят, Северна Корея разрешава на жителите си да четат западна литература, съобщи huffingtonpost.com. Според сайта за новини от страната – 38North.org, на таблетите, които се разпространяват там, има повече от две дузини книги от западни автори – „Отнесени от вихъра” от Маргарет Мичъл, „Клетниците” от Виктор Юго, „Айвънхоу” от Уолтър Скот, „Панаир на суетата” от Уилям Текери, „Dombey and Son” от Чарлс Дикенс и др.

Макар да няма възможност за връзка с Интернет, на таблетите в Северна Корея има и собствена версия на култовата игра „Angry Birds”. Цената на устройствата е 200 долара. Въпреки че режимът в страната да демонизира Запада, управляващите вероятно разрешават на обществото да чете тези романи, защото те представят критична гледна точка към обществата, които описват.

Въпреки това, като се има предвид, че повечето работещи в държавата печелят по 2-3 долара на месец, едва ли много хора ще могат да си позволят да отделят 200 долара за таблет.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

GettyImages-482534641-2000x1200

Защо го правят?

Иван ГОЛЕВ Една китайска поговорка гласи: „И най-бледото мастило е по-добро от най-добрата памет”. Затова …