Начало / България / Диана Иванова ще чете от „Басма и габардин“

Диана Иванова ще чете от „Басма и габардин“

На 7 ноември, четвъртък от 19,30 ч в столичната галерия „Склада” (Г.Бенковски 11) ще се проведе авторско четене на последната книга на Диана Иванова, съобщи БНТ. „Басма и габардин“ се появява 10 години след втората й поетична книга.

Книгата ще бъде представена от писателя Емануил А.Видински. Освен с поезия вечерта ще бъде пълна и с музика – от акустичните китари на Петър Чухов и Емануил А.Видински

„Диана Иванова, която вижда думите, докато мълчат във въздуха, която приласкава спомена за детството, както и този за смъртта, с отворени очи, която преборва скръбта с мълчание, после с глас, накрая със стихове, която интегрира загубите като храна, която горчи, но без която ще се задавиш от глад …”, споделя Емануил А. Видински.

Диана Иванова е журналист на свободна практика в София и мениджър на фондация за нова култура  www.novakultura.org. Събира истории от времето на комунизма в България и е един от съавторите на сайта „Аз живях социализма“  www.spomeniteni.org.Тя е едно от лицата зад Фестивала на спомените „GOATMILK“ в Бела Речка.

Фото: bnt.bg

„Басма и габардин“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

liana-mikah-Puhj02KOHrc-unsplash

Доказано добрите книги – с нещо доказано вкусно

Комбинацията книга и храна прави преживяването двойно Есенните дни носят със себе си възможността – …