Начало / Свят / Орсън Скот Кард обеща още книги за Ендър

Орсън Скот Кард обеща още книги за Ендър

Писателят Орсън Скот Кард заяви, че ще напише още книги от поредицата му за Ендър – момчето, което воюва в космоса, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Кард беше на премиерата на екранизацията на първата му книга от цикъла „Играта на Ендър”, състояла се в петък. Новите книги „са предназначени за юношеска аудитория. Фокусът е върху това какво се случва с Военното училище след като Международния флот губи своята цел”, коментира той.

До момента са публикувани 8 книги за Ендър, като всички, с изключение на последната, „Shadow of the Giant”, са публикувани на български. Кард не уточни колко още книги могат да очакват почитателите на серията.

Филмът „Играта на Ендър” дебютира успешно, въпреки многото притеснения. Прожекцията вече донесе приходи от около 28 млн. долара. Макар да е насочен към тийнейджърите, филмът привлича  по-възрастна аудитория – хора, харесали книгата при излизането й през 1985 г. Опасенията бяха, че антигей убежденията и изказванията на автора Кард ще отблъснат публиката. Като превантивна мярка, от екипа, изготвил проекта, обявиха, че писателят няма да спечели нищо от екранизацията на неговия бестселър.

Орсън Скот Кард е американски автор, роден през 1951 г. Той е най-известен със сагата си за детето-чудо Ендър, като първите две части – „Играта на Ендър” и „Говорителя на мъртвите” му носят наградите „Хюго” и „Небюла”. Тези, както и други книги от научно-фантастичната поредицата са достъпни в българските книжарници.

 

Свързани заглавия

Орсън Скот Кард отговори на бойкотиращите филма по „Играта на Ендър”
Излезе първият трейлър на „Играта на Ендър”
Орсън Скот Кард за филма по „Играта на Ендър”: Прожекцията няма да предизвика същите емоции като книгата
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести
Орсън Скот Кард: Ендър е не само брилянтен, но и може да накара хората си да дадат всичко за него
10 научно-фантастични книги за тези, които не предпочитат този жанр
„Играта на Ендър” предизвика скандал в САЩ

Книги от Орсън Скот Кард тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …