Начало / Свят / Орсън Скот Кард отговори на бойкотиращите филма по „Играта на Ендър”

Орсън Скот Кард отговори на бойкотиращите филма по „Играта на Ендър”

Орсън Скот Кард отговори на ЛГБТ организациите, които призовават към бойкот на филма по неговия роман „Играта на Ендър”, съобщи huffingtonpost.com. Той предложи поддръжниците на гей браковете да покажат толерантност.

Както е известно, Кард е обвиняван в хомофобия от дълги години. Последният случай беше по-рано тази година, когато неговият комикс „Adventures of Superman” беше бойкотиран. Сега ЛГБТ организацията „Geeks OUT” призовава феновете на киното да не допринасят за увеличаване на богатството на човек с такива убеждения.

Кард, който открито е изразявал позицията си срещу гей браковете и е определял поведението на хомосексуалистите като девиантно, коментира:

 „Играта на Ендър” е позиционирана повече от век в бъдещето и няма нищо общо с настоящите политически проблеми. Някои от тези проблеми дори не са съществували, когато книгата беше написана през 1984 г. В най-скоро време, за добро или лошо, Върховният съд ще определи гей браковете за законни във всеки щат. Сега ще бъде интересно дали победителите ще бъдат толерантни към своите опоненти”.

„Играта на Ендър” е публикувана през 1985 г. Творбата е считана за класика в сферата на научната фантастика. Тя е преведена и на български език. Нейната филмова адаптация ще дебютира в кината в САЩ на 1 ноември тази година.

Свързани заглавия
Излезе първият трейлър на „Играта на Ендър”
Орсън Скот Кард за филма по „Играта на Ендър”: Прожекцията няма да предизвика същите емоции като книгата
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести
Орсън Скот Кард: Ендър е не само брилянтен, но и може да накара хората си да дадат всичко за него
10 научно-фантастични книги за тези, които не предпочитат този жанр
„Играта на Ендър” предизвика скандал в САЩ

„Играта на Ендър” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …