Начало / Критика / 12 романтични комедии, по-добри от книгите, по които са филмирани

12 романтични комедии, по-добри от книгите, по които са филмирани

Ние, любителите на литературата винаги сме на мнение, че книгите са по-добри от филмите по тях. Как е възможно два часа снимки да отразят една история, развиваща се в 400 страници, нали? Изглежда логично. Има обаче случаи, в които филмът е впечатляващ. Ето 12 примера, дадени от huffingtonpost.com.

1. „Дневникът на Бриджит Джоунс” по „Дневникът на Бриджит Джоунс” от Хелън Филдинг. Защо филмът е по-добър – защото думите не могат да изразят химията на екрана между Хю Грант, Колин Фърт и Рене Зелуегър.

2. „Нещо назаем” по „Нещо назаем” от Емили Грифин. Защо филмът е по-добър – комбинацията между Кейт Хъдсън, Дженифър Гудуин и Джон Красински е неустоима.

3. „Дневниците на принцесата” по „Дневниците на принцесата” от Мег Кабът. Защо филмът е по-добър – трансформацията на Ан Хатауей от задръстен зубър в принцеса е безценна.

4. „Уроци по любов” по „That Summer” и „Someone Like You” от Сара Дресън. Защо филмът е по-добър – въпреки ужасната прическа на Манди Мур, този филм идеално показва какво е да се влюбиш в момент, в който наистина не искаш да го направиш.

5. „Тетрадката” по „Тетрадката” от Никълъс Спаркс. Защо филмът е по-добър – след 2004 г. всички се влюбиха в тази история. И още една причина – Райън Гослинг.

6. „Дяволът носи Прада” по „Дяволът носи Прада” от Лорън Уайзбъргър. Защо филмът е по-добър – има само едно обяснение от две думи – Мерил. Стрийп.

7. „Наръчник на оптимиста” по „Наръчник на оптимиста” от Матю Куик. Защо филмът е по-добър – отново причината е в химията между актьорите, този път Брадли Купър и Дженифър Лорънс, е невероятна.

8. „Женско братство” по „The Sisterhood Of The Traveling Pants” от Ан Брашърс. Защо филмът е по-добър – страхотните гръцки пейзажи и ездата на магаре от страна на Алексис Бледъл.

9. „Професия блондинка” по „Legally Blonde” от Аманда Браун. Защо филмът е по-добър – историята просто е неподходяща за книга.

10. „Незабравимата” по „Незабравима разходка” от Никълъс Спаркс. Защо филмът е по-добър – Манди Мур облече онази синя рокля и изпя онази перфектна песен. Книгите не могат да пеят.

11. „Баровки” по „Ема” от Джейн Остин. Защо филмът е по-добър – Джейн Остин си няма и представа от модата през 90-те години на ХХ век.

12. „Принцесата булка” по „The Princess Bride” от Уилям Гуудман. Защо филмът е по-добър -хубавият Уестли.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. Тая смешна статия е писана от човек, който го мързи да чете и/или няма капка въображение!