Начало / Свят / Бенджамин Майърс спечели първото издание на наградата „Гордън Бърн”

Бенджамин Майърс спечели първото издание на наградата „Гордън Бърн”

Писателят Бенджамин Майърс спечели първото издание на наградата „Гордън Бърн”, съобщи „Гардиън”. Той беше отличен за неговия роман „Pig Iron”, който разказва за млад пътешественик, който се опитва да избяга от своето минало. Майърс прибавя 5 000 паунда към сметката си.

Отличието се дава за „творба, следваща стъпките на Гордън Бърн”. Бърн е английски писател, писал книги за британски престъпници, сред които Питър Сътклиф, наричан „Изкормвача от Йоркшир”. В това отношение се смята за иноватор. Той умира през 2009 г.
Майърс коментира:

„Дълго време исках да напиша роман за Дърам, където израснах. Възхитен съм от митологията на мястото и хората там. Освен това, пътешествениците често стават жертва на стереотипи, които аз исках да разчупя. Гордън Бърн ми е повлиял много. Няма много признати писатели от североизток. Освен автор е бил и журналист, смесвал факти и фикция по много начини. Поласкан съм да спечеля тази награда”.

Бенджамин Майърс е британски писател, роден през 1976 г. Публикувал е 3 романа, нехудожествени творби и поезия. Известен е най-вече с музикалните си биографии, сред които на „Грийн Дей”, „Систем ъф а Даун” и „Секс Пистълс”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

За жените и солта_корица

Роман за невидимите нишки, които ни свързват, и за оковите, на които сами се осъждаме

Роман разказва историята на пет поколения жени от времето на революцията на Кастро в Куба …