Начало / Свят / Излезе продължението на „Време да убиваш” от Джон Гришам

Излезе продължението на „Време да убиваш” от Джон Гришам

Излезе продължението на „Време да убиваш” – дебютният роман и бестселър на Джон Гришам, съобщи издателство „Doubleday”  за lirа.bg. „Sycamore Row” е отново с Джак Бриганс като главно действащо лице. Книгата е 464 страници. Действието пак се развива в Клантън. Бриганс се захваща с нов дискусионен случай, в чиято основа е расизма.

Сет Хъбард е богат бизнесмен, който е болен от рак. Не вярва на никого. Намерен е обесен на смокиново дърво, като е оставил написано на ръка завещание. То завлича в конфликт неговите вече пораснали деца, чернокожата им прислужница и Джак. Повдигат се много въпроси, включително защо Хъбард оставя почти цялото си имущество на една прислужница. Гришам се връща към типичния си стил и показва, че все още е един от най-добрите автори на правни трилъри, уточнява „USA Today”.

„Време да убиваш” е първата и може би най-добра книга на Гришам. Тя е публикувана през 1989 г. Разказва за младия адвокат Джак Бриганс, който защитава в съда чернокожия Карл Лий Хейли, убил двама бели, изнасилили и пребили дъщеря му. По-късно, през 1996 г., романът е адаптиран успешно на големия екран с участието на Матю Макконъхи и Самюъл Джаксън. Книгата е преведена и на български.

Книги от Гришам тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …