Начало / Свят / „Перо от пеликан“ на Ирина Папанчева с премиера в Брюксел

„Перо от пеликан“ на Ирина Папанчева с премиера в Брюксел

Посолството на Република България в Кралство Белгия организира и ще бъде домакин на представянето на романа „Перо от пеликан“ на Ирина Папанчева днес, 22 октомври.

За книгата ще говори Милена Димитрова, представител на Министерството на културата в Постоянното представителство на Република България към ЕС.
След представянето гостите ще имат възможност да се насладят на музиката на Росица Даскалова, пиано и Димитри Местдаг, английски рог, и да общуват на чаша българско вино.

На 23 октомври Ирина Папанчева ще се срещне с българските ученици в Европейското училище в европейската столица.
„Перо от пеликан“ е разказ на десетгодишния Мартин за едно лято, което прекарва в Бургас с майка си, след като баща му ги е напуснал. Романът проследява пътя на отърсването от шока и болката, който всеки от тях изминава по своя собствен начин. Успоредно с гласа на Мартин обаче в книгата прозвучават и гледните точки на всички останали персонажи под формата на съкровени изповеди. „Перо от пеликан“ е книга за спомените, мечтите и израстването, но също така за разминаването в любовта, самотата и радостта от живота „въпреки“.

Литературният критик Митко Новков, който е и редактор на книгата, я  определя като „една поетична история в едно непоетично време“.

Ирина Папанчева завършва средно образование в СEУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в паралелка със засилено изучаване на литература. Магистър е на Факултета по Славянски филологии „Чешки език и литература“ (СУ „Св. Климент Охридски“) и на Програмата Европейска интеграция и развитие – Европейска политика и социална интеграция (Свободен фламандски университет в Брюксел, Vrije Universiteit Brussel). Работила е като журналист, редактор, преводач, общински администратор и правозащитник в българския и европейския НПО сектори. Автор е на още три книги – детската „Аз заеквам“ (2005), повестта „Почти интимно“ (2007) и романа „Анабел“ (2010), последната от които е издадена от ИК „Жанет 45“.  В момента Ирина Папанчева живее и работи в Брюксел.

„Перо от пеликан“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

357727098_727141285878906_3441911418794261736_n

Последната страница на книгата предизвиква депресия

За много читатели тя е неочаквано трудно преживяване Наближи ли краят на интересна книга, с …