Начало / Свят / Неправителствена организация си партнира с фондацията на Бил Гейтс за доставяне на е-четци в Кения

Неправителствена организация си партнира с фондацията на Бил Гейтс за доставяне на е-четци в Кения

Неправителствената организация „Worldreader” си партнира с фондацията на Бил и Мелинда Гейтс за борба с неграмотността в Африка, съобщи goodereader.com. За първия им съвместен проект в Кения ще бъдат изпратени 250 електронни четци в 8 библиотеки в Кения. Те ще бъдат заредени с 50 000 книги и учебници. Заглавията ще включват романи, нехудожествена литература, сборници с разкази и информационни четива.

Даряването на електронни четци дава възможност на „Worldreader” да осигури повече книги за Африка, защото те заемат по-малко място и се транспортират по-лесно. Освен това издържат на батерия около месец, което е в помощ на семейства, които са често без електричество.

„Повече от 176 милиона възрастни не могат да четат и пишат, повече от 200 милиона деца никога не са притежавали книга. Ние сме развълнувани да бъдем партньори на „Bill & Melinda Gates Foundation”, за да използваме ефективността на е-четците в борбата с този проблем”, коментира Дейвид Ришър, президент и съосновател на „Worldreader”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …