Начало / България / Излиза трета поетична книга на Иван Бързаков

Излиза трета поетична книга на Иван Бързаков

„Лумнали огньове“ е третата и най-нова поетична книга на небезизвестния за българите в родината и света проф. д-р Иван Бързаков. Тя ще бъде представена на 24 октомври, четвъртък, от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”. Книгата е издание на  „Сиела”. Другите му поетични книги са „Яростно в скръбта” (2009)  и „В съня над пропастта” (2011).

„Да пиша за страдащите, за изгнанието, глобалното изгнание – външното, но и вътрешното (изгнанието в родината) – за тези, които и днес, в ХХІ век, се палят от крайно отчаяние и всички, които загиват“, споделя поетът.

Иван Бързаков е роден  в София. Учил е английска и българска  филология. На 19 г. прави  неуспешен опит да избяга от България заради комунистическия режим. През 1976 г. прави втори опит да напусне комунистическата страна – този път успява, като плува часове наред в бурно море на границата между бивша Югославия и Италия. Емигрира в САЩ. В Сан Франциско, Калифорния, основава Международен образователен институт “Бързак”. Създава новаторския метод AOLIA – за ускорено обучение и дълбочинно възприемане на изобразителното изкуство.

Книгите на Иван Бързаков тук

Фото: epochtimes-bg.com

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …