Начало / Свят / Би Би Си ще адаптира „Вълци” на Хилари Мантел

Би Би Си ще адаптира „Вълци” на Хилари Мантел

Би Би Си ще адаптира бестселъра на Хилари Мантел „Вълци”, съобщи „Гардиън”. Продукцията ще бъде минисериал от 6 части. Очаква се епизодите да стартират през 2015 г. Проектът е с бюджет 7 милиона паунда. Снимките ще започнат през април догодина и ще бъдат в исторически сгради в Брюж, а не в студио.

Припомняме, че книгата на Мантел получи „Букър” за 2009 г. Тя разказва за династията на Тюдорите и Томас Кромуел – една от най-важните личности в историята на Британската империя. Томас Кромуел ще играе Марк Райланс. Питър Космински ще бъде режисьор, а Питър Строън – сценарист.

От Би Би Си възнамеряват да излъчат и минисериал по продължението „Доведете труповете”, както и по третата, все още непубликувана част от трилогията на Мантел „The Mirror and the Light”.

Мантел, след като прочела първоначалния вариант на сценария на Строън, останала много доволна. Тя го нарича „чудо от елегантна компресия и аз вярвам, че с такъв силен екип оригиналния материал може да бъде само подобрен”.

Първите две части от трилогията на Мантел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …