Начало / Свят / 13-годишно момиче дари 1 милион книги

13-годишно момиче дари 1 милион книги

13-годишната Мария Келър от Минесота, САЩ, дари 1 милион книги, съобщи huffingtonpost.com. Тя ги изпратила на неправителствени организации, болници и училища в цял свят.

Когато била на 8 години, Мария разбрала от майка си, че не всяко дете има книга, не всяко може да си позволи, дори да иска. Тя решила да промени това и си поставила за цел да събере и дари 1 милион книги, докато навърши 18. Келър осъществи мечтата си 5 години по-рано. На 9 октомври получила дарение от 36 000 книги от местното издателство „Mankato”. Така тя преминала границата от 1 милион, събирайки 1 012 227 книги.

Те са изпратени на нуждаещи се в 16 щата, но също така във Филипините, Мексико, Коста Рика, Франция, Англия, Германия, Испания и няколко страни в Африка. Мария обаче не възнамерява да спре дотук. Тя иска да осигури четиво на всяко дете по света, преди да навърши 18 години.

„Моята мечта беше да събера и да даря 1 милион книги, докато навърша 18. Много съм развълнувана, че тази моя мечта се осъществи. Толкова е готино, че толкова много хора искаха да ми помогнат”, сподели Мария Келър.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …