Начало / Свят / 13-годишно момиче дари 1 милион книги

13-годишно момиче дари 1 милион книги

13-годишната Мария Келър от Минесота, САЩ, дари 1 милион книги, съобщи huffingtonpost.com. Тя ги изпратила на неправителствени организации, болници и училища в цял свят.

Когато била на 8 години, Мария разбрала от майка си, че не всяко дете има книга, не всяко може да си позволи, дори да иска. Тя решила да промени това и си поставила за цел да събере и дари 1 милион книги, докато навърши 18. Келър осъществи мечтата си 5 години по-рано. На 9 октомври получила дарение от 36 000 книги от местното издателство „Mankato”. Така тя преминала границата от 1 милион, събирайки 1 012 227 книги.

Те са изпратени на нуждаещи се в 16 щата, но също така във Филипините, Мексико, Коста Рика, Франция, Англия, Германия, Испания и няколко страни в Африка. Мария обаче не възнамерява да спре дотук. Тя иска да осигури четиво на всяко дете по света, преди да навърши 18 години.

„Моята мечта беше да събера и да даря 1 милион книги, докато навърша 18. Много съм развълнувана, че тази моя мечта се осъществи. Толкова е готино, че толкова много хора искаха да ми помогнат”, сподели Мария Келър.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …