Начало / България / Уникален „Хляб в библиотеката” в Стара Загора днес

Уникален „Хляб в библиотеката” в Стара Загора днес

„Ден на хляба в библиотеката – изложба на книги, презентации и хлебни приключения“ сe нарича нетрадиционното събитие, което се провежда в момента в регионалната библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора, съобщи „Дарик”. Заедно с Мрежа хлебни къщи читалището организира презентации и работилница на тема хляб. 

„Каква е връзката между книгите и хляба? Как книгите пазят традициите? Как да заситим духовния си глад? Как да четем хляба? Каква е връзката между четенето и месенето? Отговорите ще получите в Деня на хляба”, съобщават  организаторите и добавят: „Всички знаем, че домът на книгите е библиотеката, а домът на хляба е пекарната. И двете места са място на концентрирана работа в защитена среда. В библиотеката човек трупа познания, смесва библиографии, добавя цитати, както и щипка препратки, които заквасват нови идеи за статии, книги, курсови и дипломни работи, дисертации, очерци и какви ли още не форми на словото, които хранят ума и сърцата ни! Месенето на хляб е почти същото, ръцете боравят с материята на брашното, водата, кваса, солта и захарта!”.

Във фоайето на библиотеката е подредена изложба на книги и статии „Хляб – производство, символика, традиции“, а „Театърът на трохите” представя импровизации по темата.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …