Начало / Свят / Гаф с новата книгата за Бриджит Джоунс

Гаф с новата книгата за Бриджит Джоунс

Четиридесет страници от автобиографията на британския актьор Дейвид Джейсън се появиха в новата книга на Хелън Филдинг за Бриджит Джоунс. И двете книги – „Моят живот“ на Джейсън и „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“, излязоха едновременно в четвъртък, съобщи БГНЕС, позовавайки се на британското издание „Дейли мейл“.

„Копия от книгата на Филдинг по случайност съдържат части от автобиографията на Дейвид Джейсън. Предприемаме действия за изтегляне на дефектните книги и замяната им възможно най-скоро“, се посочва в изявление на издателство Vintage.

„Първоначалният шок и огорчение във връзка с откриването на страниците на романа на сър Дейвид могат да отстъпят на осъзнаването, че дефектните копия могат да станат колекционерски“, отбелязва „Дейли мейл“.

Изданието посочва също, че докато романът на Филдинг още преди публикуването му се превърна в бестселър (той е сред първите по брой на предварителни поръчки на сайта за електронна търговия „Амазон“) , тази любопитна история ще бъде за него още по-голяма реклама.

Свързани заглавия

Хелън Филдинг: Срокът на годност на жените изтича все по-късно и по-късно
Шок! Бриджит Джоунс е вдовица
Хелън Филдинг разкри заглавието на новия роман за Бриджит Джоунс
Историята на Бриджит Джоунс продължава

Бриджит Джоунс се завръща в нов роман на Хелън Филдинг
Всяка жена мечтае за рицаря от приказките

Прочетете още

Abdulrazak Gurnah

Нобеловият лауреат Абдулразак Гурна: „Всеки има свой прочит на историята“

Писателят се срещна с публика в Брюксел Събитието с носителя на Нобелова награда за 2021 …