Начало / България / Изложба и среща-разговор на проф. Румен Пенин в Бургас

Изложба и среща-разговор на проф. Румен Пенин в Бургас

На 17 октомври в Културен център „Морско казино” ще бъде открита изложба с фотоси на географа Румен Пенин.  Тя ще бъде отворена до края на октомври, входът е безплатен. Проф. Румен Пенин  е един от най-обичаните преподаватели в СУ „Св. Климент Охридски”.  Участник е в няколко международни научни географски експедиции: Кавказ`87; Монголия-Гоби`90; Ладога`91,92,95, 2007; Рила`94 и др. Посетил е над 90 страни.

На 18 октомври проф. Пенин ще гостува в книжарница „Хеликон-Бургас”. От 18 ч ще се състои среща-разговор на тема „Географията – приключения и пътешествия“.

Проф. Румен Пенин  е автор на над 60 популярни статии и над 120 научни труда, книги, учебници и учебни помагала, сред които „Природна география на България“, „Терминологичен речник по физическа география и ландшафтна екология“,„Ръководство за практически занятия по геохимия на ландшафтите, и съавтор на „Ландшафтна география на България“, „Ръководство по Природна география на света“ , „Многоезичен терминологичен речник по физическа география“ и книгата „Физикогеографски и ландщафтни изследвания в района на Земенския стационар“. Съставител е на поредицата „География на континентите и океаните“ и съавтор в над 70 учебници и учебни помагала по география за средното образование. Председател на Националната комисия по география (до 2010 г.), организираща националната олимпиада по география.
Научните му интереси са насочени в областта на ландшафтознанието, мониторинга и опазването на околната среда, регионалните екологични проблеми, географското и екологично образование.

Учебници от Румен Пенин тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …

Един коментар

  1. Много интересна изложба, отдавна не бях се вдъхновявала така за пътешествие. Благодаря на проф. Пенин за удоволствието да сподели своите фотографии и с бургазлии.