Начало / България / „Кирил и Хипатия“ на Николай Петков с премиера в „Хеликон-България”

„Кирил и Хипатия“ на Николай Петков с премиера в „Хеликон-България”

„Кирил и Хипатия“ – интригуващата история на свещеник Николай Петков, ще бъде представена в столичната книжарница „Хеликон-България” на 9 октомври, сряда, от 18,30 ч. Романът е първи от поредицата на издателство „Изток-Запад” „Срещу времето”.

„В мрежата, тъкана от Николай, не се знаят границите между т.нар. истинско и приеманото за неистово, между „чудното“ и „чудовищното“, още повече, че тези предели най-често просто липсват. В нея „горните и долните граници на естественото и неестественото“ така се доближават, че „ако бяха граници на кръвно налягане, отдавна щяха да се съберат в инфарктна прегръдка“. Вмъкналият се в тази мрежа не само се вижда длъжен да разшири границите на възможния си опит, но кротко започва да регистрира изтъняването на линията, отделяща „възможен“ от „актуален“ опит. Опитът се оказва сложна и нееднозначна сфера“, пише в предговора на „Кирил и Хипатия“ редакторът й проф. Георги Каприев.

Николай Петков е свещеник в шуменския квартал „Дивдядово”. Той е недипломиран доктор по философия и дипломиран доктор по литература. Роден е през 1971 г., във Велико Търново, където от 1989 г. до 1995 г. учи български език и литература, философия и теология. Автор е на книгите „Божествените имена във философията на Прокъл Диадох” и „Стадионът на старата госпожа”.

„Кирил и Хипатия“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …