Начало / Свят / Автобиографията на Мориси излиза този месец

Автобиографията на Мориси излиза този месец

Автобиографията на певеца Мориси ще излезе този месец, съобщи „Гардиън”. Книгата, озаглавена „Autobiography”, ще бъде на книжния пазар от 17 октомври. Тя ще бъде публикувана от „Penguin Classics” и ще излезе в Европа, Обединеното кралство и страните бивши членки на Британската империя. Засега няма договор за разпространението на творбата в САЩ.

Бившият вокал на групата „The Smiths” работи върху мемоарите си с години. Той заяви, че е приключил ръкописа в началото на 2011 г. Мориси обаче дълго време не можа да се разбере с издателство, което да издаде книгата, заради високите си изисквания. Най-накрая от „Penguin” са се съгласили да публикуват произведението със статут на класика.

Според представители на голямата верига книжарници „Waterstones”, „Autobiography” ще се превърне в бестселър. Според тях това ще е една от най-продаваните книги тази Коледа. Противоречива фигура като Мориси щяла да предизвика голям интерес.

Мориси е английски певец и текстописец, роден през 1959 г. Става известен през 80-те години като вокал на „The Smiths”, но през 1987 г. стартира соло кариера. Смятан е за един от иноваторите в инди-рок жанра. Мориси е вегетарианец и защитник на правата на животните.

Свързани заглавия
Издателства се надпреварват за мемоарите на Мориси
„Penguin” издава автобиографията на Мориси от „The Smiths”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …