Начало / Свят / Издателства се надпреварват за мемоарите на Мориси

Издателства се надпреварват за мемоарите на Мориси

Издателства се надпреварват да публикуват мемоарите на Мориси, вокалът на британската рок група от 80-те години „The Smiths”, съобщи capitalnewyork.com. Още преди две години 53-годишният изпълнител заяви, че е завършил своята биография от 660 страници, но все още не се знае кой ще я публикува. В нея Стивън Патрик Мориси, както е цялото име на певеца, коментира своята сексуална принадлежност, 5-годишното приключение със „The Smiths” и отношенията му с фенове и приятели.

Мориси изяви желание да подпише с „Penguin”, но само ако творбата му бъде отпечатана от специализирания отдел „Penguin Classics”. От издателството са готови да направят тази стъпка. В същото време „Faber and Faber” също държат на издават мемоарите на музиканта. Лий Бракстоун, директор в издателството, му написал: „Ние чувстваме, че принадлежиш на нашата компания. Ти ни заслужаваш, както и любовта, която ще ти дадем. Историята и съдбата го изискват”.

Все пак, най-вероятно „Penguin” ще спечели битката за подписа на Мориси. Говорител на издателството коментира: „Колко е хубаво, че той, изглежда, ще каже „да”. Има надежда. Нищо обаче не е потвърдено”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …