Начало / Свят / Дейвид Бауи e почитател и на руската литература

Дейвид Бауи e почитател и на руската литература

Художествената галерия на канадската провинция Онтарио представи изложба на Дейвид Бауи, съобщи „Индипендънт”. Тя е наречена „David Bowie Is” и стартира тази седмица. Артикулите са от личния архив на известния певец.

Кураторите на музея представиха списък от 100-те любими книги на Бауи. Сред тях са класики като „1984” от Джордж Оруел, „По пътя” от Джак Керуак, „Хладнокръвно” от Труман Капоти, „Портокал с часовников механизъм” от Антъни Бърджес, „Майстора и Маргарита” от Михаил Булгаков, „Лолита” от Владимир Набоков. Вижда се, че Бауи е почитател не само на американската, но и на руската литература.

Включени са и произведения на по-съвременни писатели, сред които „Краткият чуден живот на Оскар Уао” от Джуно Диас, „Пари” от Мартин Еймис, „Бял шум” от Дон Делило, „Папагалът на Флобер“ от Джулиан Барнс, „Нощи в цирка” от Анджела Картър и др.

По-рано тази година изложбата беше открита в Лондон. Предстои тя да посети още Торонто, Чикаго, Париж и Грьонинген.

Дейвид Бауи е английски певец, музикант и аудио инженер, роден през 1947 г. Считан е за иноватор в музиката, особено за творчеството си през 70-те години на миналия век. Концептуалният му албум „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” е смятан за един от най-важните в рок музиката. Продадени са около 140 милиона копия от негови албуми.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

original-27883-1418879459-11

Азия е континентът на книгите

Ето няколко места, които изумяват Културата на четенето е неизменна част от човешката цивилизация. Именно …