Начало / Свят / Майкъл Симънс Робъртс спечели наградата за поезия „Forward prize”

Майкъл Симънс Робъртс спечели наградата за поезия „Forward prize”

Майкъл Симънс Робъртс спечели наградата за поезия „Forward prize”, съобщи „Гардиън”. Той беше отличен в категорията за най-добра колекцията за творбата си „Drysalter”. Робъртс прибавя към сметката си 10 000 паунда.

„Drysalter” е колекция с поеми, която засяга теми като религия, спиритуалност и метафизика. Всяко произведение е точно 15 реда. Популярната писателка Джанет Уинтърсън, председателка на журито, отправи комплименти към произведението на Робъртс. Тя заяви:

 „Независимо дали сме вярващи или не, повечето от нас се интересуват от идеята за душата: живот отвътре и живот отвън. Религията е деликатната тема, често предизвикваща само болка и страдание. Тук тя е използвана по най-положителния начин”.

В категорията за първа колекция приз получи Емили Бери за „Dear Boy”. Тя печели 5 000 паунда. Ник Маккинън пък получи отричие за най-добра единична поема, за своето произведение „The Metric System”. Маккинън прибавя към сметката си 1 000 паунда.

Майкъл Симънс Робъртс е британски поет, роден през1963 г. Носител е на много награди, включително „Whitbread Poetry Award”, „Forward Prize”, както и отличия от Британската академия на изкуствата и Обществото на писателите. Публикувал е 12 книги с поезия.

Фото: poetrysociety.org.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …