Начало / България / Людмил Тодоров, Симо Андонов и Деян Енев са номинирани за наградата „Хеликон”

Людмил Тодоров, Симо Андонов и Деян Енев са номинирани за наградата „Хеликон”

Журито на литературната награда за нова българска художествена проза „Хеликон” проведе третото си официално заседание за 2013 година и определи летните номинации.

И този път книгите, достойни за номиниране бяха повече от три. Но в крайна сметка Кристин Димитрова, Калин Донков (председател), Бойко Ламбовски, Андрей Захариев и Юри Лазаров избраха за летни победители два романа и един сборник с разкази: „Шлеп в пустинята” на Людмил Тодоров („Жанет 45”), „Анапеста” на Симо Андонов („Сиела”) и „Внукът на Хемингуей” на Деян Енев („Сиела”).

За Людмил Тодоров това е втората номинация през тази година. Той бе отличен и за сборника си (с) „Разкази” („Жанет 45”). През 2010 г. Калин Терзийски също бе номиниран два пъти – за „Алкохол” (в съавторство с Деяна Драгоева, „Сиела”) и „Любовта на 35 годишната жена” („Жанет 45”).

Регламентът на наградата „Хеликон” позволява три номинации на сесия, а от дванайсетте номинирани книги орлето на Евгени Кузманов получава само една. Но творбите, които са били отбелязани от журито в обсъжданията, имат своите шансове и в други сесии.

Церемонията за връчването на пролетните номинации ще се състои на 2 октомври , сряда от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …