Начало / Свят / Излезе „Doctor Sleep”, дългоочакваното продължение на „Сияние” от Стивън Кинг

Излезе „Doctor Sleep”, дългоочакваното продължение на „Сияние” от Стивън Кинг

На англоезичния книжен пазар вече е „Doctor Sleep” от Стивън Кинг, продължението на неговата класика в жанра ужаси – „Сияние”, съобщи „USA Today”. Книгата е 544 страници и е публикувана от „Scribner”. Този път Дан Торънс е главно действащо лице в романа.

Сюжетът запознава читателя с племе на име „True Knot”, което скита из американските пътища. Те изглеждат безобидни – повечето са стари и сякаш са вързани за своите каравани. На Дан Торънс обаче му предстои да разбере, че това са полу-безсмъртни същества, които измъчват надарени деца до смърт.  Дан е измъчван от спомените за баща си и преживяното в хотел „Панорама”. Той успява да си намери работа в старчески дом, където успокоява хората в техните последни мигове. Така започват да го наричат Доктор Сън. Дан обаче се запознава с Абра Стоун – момиче с изключителна дарба. Той трябва да се изправи срещу злокобното племе, за да спаси душата на Абра и да успокои собствените си демони.

Свързани заглавия
Корицата на продължението на „Сияние” беше показана
Продължението на „Сияние” излиза на 24 септември 2013 г.
Продължение на “Сияние” ще излиза през 2013 г.

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …

Един коментар

  1. Книгата е страхотна! Вече я прочетох в електронен вариант. Но кога ще има в България? :(