Начало / Читатели / “Смъртоносна жега” – убийственият завършек на сериите за Ники Хийт

“Смъртоносна жега” – убийственият завършек на сериите за Ники Хийт

Елена БОЙЧИНОВА

Не, не съм гледала сериите Касъл, нито съм във фен-клуба на телевизионния герой. Така че подходих към книжната серия за полицай Ники Хийт и устатия журналист-писател (на любовни романи (?) Джеймисън Руук абсолютно непредубедено.

Е, след изчитането на “смъртоносния” завършек на поредицата, мога да се впиша в клуба на привържениците на екипа на “Касъл”, който използва името на героя си за автор на поредицата.

“Смъртоносна жега” напълно отговаря на заглавието си. Ако в предните четири книги (“Жега”, “Адска жега”, “Убийствена жега” и “Ледена жега”) има по едно-две убийства, които се преплитат, то в последната книга смъртта се появява на почти всеки ъгъл. И дебне…

Дебне героите, дебне Ники Хийт, дебне Руук, дебне цял Ню Йорк.

Но убийствата не са самоцелни, те са навързани като конци едно с друго, препращат и към предните книги и случаи на тандема Хийт-Руук, изграждат и запълват пъзела, който авторите са маркирали.

Очевидно е, “Смъртоносна жега” е целта на всички пет книги от поредицата, краят, от който явно авторите са тръгнали назад, за да сътворят цялата поредица – забавна, напрегната, запомняща се.

Да, сериите на “жегите” са запомнящи криминалета, които могат да разведрят всеки любител на жанра, да го усмихнат и разтърсят. А Хийт и Руук може да останат следващите ви любимци след Филип Марлоу, Хари Бош и Джон Кори…поне заради чувството си за хумор.

Опитайте!

“Смъртоносна жега” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …