Начало / Читатели / “Смъртоносна жега” – убийственият завършек на сериите за Ники Хийт

“Смъртоносна жега” – убийственият завършек на сериите за Ники Хийт

Елена БОЙЧИНОВА

Не, не съм гледала сериите Касъл, нито съм във фен-клуба на телевизионния герой. Така че подходих към книжната серия за полицай Ники Хийт и устатия журналист-писател (на любовни романи (?) Джеймисън Руук абсолютно непредубедено.

Е, след изчитането на “смъртоносния” завършек на поредицата, мога да се впиша в клуба на привържениците на екипа на “Касъл”, който използва името на героя си за автор на поредицата.

“Смъртоносна жега” напълно отговаря на заглавието си. Ако в предните четири книги (“Жега”, “Адска жега”, “Убийствена жега” и “Ледена жега”) има по едно-две убийства, които се преплитат, то в последната книга смъртта се появява на почти всеки ъгъл. И дебне…

Дебне героите, дебне Ники Хийт, дебне Руук, дебне цял Ню Йорк.

Но убийствата не са самоцелни, те са навързани като конци едно с друго, препращат и към предните книги и случаи на тандема Хийт-Руук, изграждат и запълват пъзела, който авторите са маркирали.

Очевидно е, “Смъртоносна жега” е целта на всички пет книги от поредицата, краят, от който явно авторите са тръгнали назад, за да сътворят цялата поредица – забавна, напрегната, запомняща се.

Да, сериите на “жегите” са запомнящи криминалета, които могат да разведрят всеки любител на жанра, да го усмихнат и разтърсят. А Хийт и Руук може да останат следващите ви любимци след Филип Марлоу, Хари Бош и Джон Кори…поне заради чувството си за хумор.

Опитайте!

“Смъртоносна жега” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Виктор Меламед

Виктор Меламед: Животът е богат на подобни истории

„Дива луна“ е сборник с диво заглавие, който е пълен с разпознаваеми хора Авторът Виктор Меламед …