Начало / България / Стая за ранно детско развитие се открива в Столичната библиотека

Стая за ранно детско развитие се открива в Столичната библиотека

На 24 септември, вторник,  в Столична библиотека ще бъде отворена Стая за ранно детско развитие. Тя е предназначена за деца до 5 години. Проектът се нарича  „Старт в четенето: Стая за ранно детско развитие” и е на столичната община.

При реализирането на инициативата е използван опитът на водещи световни библиотеки, както и идеи от Гьоте институт. За първи път в България ще се приложи германския опит от програмата „Три крайъгълни камъка на четенето”. Културата на четенето изисква лоби и ангажираност на известни личности и различни обществени и финансови институции. Целта на проекта е младите семейства да бъдат привлечени да прекарват част от свободното си време в библиотеката, да бъдат запознати със съвременните тенденции за ранно личностно развитие и изключителната роля на четенето в него.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …

Един коментар

  1. Чудесно е че е стартирал подобен проект и дано на всякъде където има тази възможност да го направят.Децата до 5 годинки силно се интересуват от книжки пък и това е времето кога се вижда от какво повече се интересуват и впечатляват и могат да се насочат за по нататъчното им развитие в дадена посока.Важно е да вземем пример и от съседни наши страни,които знаем че са доста на по високо ниво от към културна гледна точка и развитие в сравнение с нас.Благодаря за тази статия дано често ни пишете.