Начало / Свят / Многото домашни убиват творческия порив на децата

Многото домашни убиват творческия порив на децата

Писателят и журналист Карл Таро Грийнфелд публикува есе в „The Atlantic”, в което обяснява, че прекалено многото домашна работа убива творческия  порив на децата, съобщи mediabistro.com. Грийнфелд достигнал до този извод, след като проследил подробно домашните, които дъщеря му трябвала да напише, в рамките на една седмица.

Ето част от есето на Грийнфелд:

„Във всяка конференция, в която участвам, подстрекавам учителите да дават по-малко домашни. Обяснявам, че най-честият проблем, който се среща, е липсата на координация между предметите. Всеки учител дава такива задачи на детето, които ще му отнемат много време, без да се съобразява, че останалите му колеги правят същото. Така детето става претрупано. Освен това, в домашните креативното никога не е водещо. Творчески задачи като рисуване, писане на разказ, подготвяне на сцена от пиеса, винаги са нещо допълнително към основното, ако въобще ги има”.

Карл Таро Грийнфелд е американски автор и журналист, роден в Япония през 1964 г. Неговото творчество е фокусирано върху живота  в съвременна Азия. Публикувал е 6 книги, а също така е писал за списания като „GQ”, „Vogue” и „Sports Illustrated”.
Фото: isabelcostelloliterarysofa.com

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …