На фокус
Начало / България / 30 септември е крайният срок за участие в конкурса „Как ще спреш ти мене – волната…”

30 септември е крайният срок за участие в конкурса „Как ще спреш ти мене – волната…”

Продължава приемът на творби за националния литературен конкурс за средношколци „Как ще спреш ти мене – волната…”, съобщи dariknews.bg. Досега участниците са около 40.  „Как ще спреш ти мене – волната…” е посветен на 120–годишнината от рождението на Елисавета Багряна. Приемът на творби продължава до 30 септември. Организатори са община Сливен и Националният литературен музей – София.

Право на участие имат ученици от 7 до 12 клас от цялата страна. Конкурсът се организира в две направления – за поезия и проза. Всеки кандидат може да представи до 3 непубликувани стихотворения или есе в обем до 3 печатни страници. Журито включва представители на институтите организатори, литературни творци и преподаватели по български език и литература.

Отличените във всяко от двете направления получават диплом и предметна награда. Всички останали получават диплом за участие. Авторите на наградените  проекти ще бъдат уведомени по телефон, факс или  по електронна поща, в зависимост от посочен от тях адрес за комуникация.

Награждаването на участниците в конкурса ще бъде на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден.

Книги от Багряна тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 март – 19 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Не ви познавам от Теодора Димова …