Начало / България / Вероника Денева представя романа „Диагноза: изгубена“ в „Хеликон-Витоша”

Вероника Денева представя романа „Диагноза: изгубена“ в „Хеликон-Витоша”

На 24 септември, вторник, от 18,30 ч. в столичната книжарница „Хеликон – Витоша“ ще се състои премиерата на „Диагноза: изгубена“. Романът на Десислава Шейтанова спечели конкурса на издателство „Хермес” за първа книга в категория проза. Книгата ще бъде представена от Вероника Денева – също носител на наградата на „Хермес”.

„Диагноза: изгубена“ е за дилемите пред съвременната жена. 28-годишната Лена е успяла и щастлива. Тя е хубава, умна, работи на престижна позиция в голяма компания и е омъжена за любовта на живота си. В свят на криза и несигурност Лена е сред малкото материално и емоционално обезпечени късметлии, но не се чувства щастлива. Скучното и монотонно всекидневие я поглъща и тя осъзнава, че балансирайки между работата и семейството, е на път да загуби себе си. Тихото недоволство от посредствения начин на живот прераства в сдържан гняв и поражда у нея усещане за безпътица.
На прага на тридесетте, Лена вижда края на младостта и началото на биполярно разстройство. И решава да промени живота си. Преди да е станало прекалено късно..

Десислава Шейтанова е родена през 1983 г. във Варна. Завършва IV езикова гимназия и специалност „Публична администрация“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Печели годишния конкурс на Катедрата по публична администрация и фондация „Лиляна Данева-Бризби“ за научно есе за 2004 г. Магистър по стопанско управление, владее френски, английски и португалски език. Живее в София със съпруга си и любимия си котарак, работи в банка като експерт кореспондентски отношения.

„Диагноза: изгубена“  тук

Книгите на Вероника Денева тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …