Начало / Свят / Спор за Имануел Кант свърши със стрелба

Спор за Имануел Кант свърши със стрелба

Спор относно теориите на немския философ Имануел Кант доведе до стрелба в руски магазин, съобщи „Гардиън”. Един от спорещите е ранен без опасност за живота – патроните били гумени.

Сцената се разиграла в магазин за хранителни стоки, твърди руската информационна агенция РИА. Местната полиция съобщава, че скандалът между двама мъже бил около теориите на Имануел Кант, автор на „Критика на чистия разум”. Не се знаят подробности относно техния дебат. Единият от тях извадил пистолет с гумени патрони и стрелял няколко пъти в тялото на опонента си. Той е задържан, а жертвата, без опасност за живота, е откарана в болница.

Кант е живял в Кьонингсберг, който е сегашния руски град Калининград, център на модерната философия. Много руснаци обичат да дискутират философия и история на по чашка, но подобни дискусии не завършват с престрелка.

Имануел Кант е немски философ, роден през 1724 г. Той е централна фигура в модерната философия. Неговият труд е фокусиран върху метафизика, етика, епистемология, естетика и политическа философия. Най-известният му труд е „Критика на чистия разум”. Умира през 1804 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

17BAILEYROTH-facebookJumbo

Биографията на Филип Рот излиза отново след сексуален скандал

Нов издател пое риска да предложи книгата „Филип Рот”, както се казва простичко биографията, излезе …