Начало / Свят / Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Джеймс Патерсън възнамерява да даде 1 милион долара от приходите си през следващата година на независимите книжарници, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Той се надява така не само да им помогне както в работата със служители, така и в по-мащабни проекти. Условието, за да може дадена книжарница да получи финансовия стимул, е да има ясен бизнес модел и секция за детски книги.

„Ние правим този преход към е-книги, което е добре, това е нещо положително, страхотно и чудесно, но не го правим по организиран, разумен и цивилизован начин. И това, което се случва сега, е че много книжарници изчезват”, сподели Патерсън в предаването „This Morning”.

Той е замесен и в други обществени проекти. Един от тях е свързан с промотирането на последната му книга за деца „Treasure Hunters”. Той е подписал 5 копия, които са скрити някъде в малката независима книжарница „Vroman’s”, която се намира в Пасадена. Това ще предизвика голям прилив на клиенти към нея.

Джеймс Патерсън е американски криминален автор, роден е през 1947 г. Най-известните му творби са поредицата с главен герой детективът Алекс Крос. Известен е като „манифактурата” на САЩ, тъй като издава по няколко романа годишно. Мнозина го подозират, че за него работи цял екип от писатели в сянка.

Книги от Патерсън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …