Начало / Свят / Дж. К. Роулинг се връща към магьосническия свят

Дж. К. Роулинг се връща към магьосническия свят

Дж. К. Роулинг ще се върне към измисления от нея магьоснически свят, съобщи „Индипендънт”. Това обаче не означава нови книги за Хари Потър. Тя ще участва в направата на филми, които ще бъдат базирани на книгата „Fantastic Beasts and Where to Find Them” (Фантастични зверове и къде да ги открием). 42-страничното произведение на писателката беше учебник, по който учи Хари Потър в първата част от поредицата – „Хари Потър и философският камък”.

От студиото, адаптирало поредицата за момчето магьосник – „Warner Bros”, попитали Роулинг дали могат да направят филм от книгата. Тя отвърнала, че това може да се случи само ако тя е част от проекта.

„След предложението от „Warner Bros” идеята придоби форма, която не можех да пренебрегна. След като съм живяла в моята измислена вселена 17 години, си я пазя зорко и не искам друг да води това начинание”, сподели Роулинг.

Действието ще се развива в света, познат на феновете на Хари Потър. Мястото на действието ще е Ню Йорк 70 години преди старта на приключенията на Хари. Все пак Роулинг уточни, че това няма да е нито предистория, нито продължение на поредицата „Хари Потър”, а по този начин само ще се разшири магьосническият свят.

От филмовото студио със сигурност са доволни от решението й за нова филмова поредица. Адаптациите на „Хари Потър” донесоха приходи от над 7,7 милиарда долара.

Книгите на Роулинг тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …