Начало / Свят / Писателка осъди издателство за 260 грешки в романа й

Писателка осъди издателство за 260 грешки в романа й

Писателката Тери Брус успя да спечели дело срещу издателство, „Eternal Press”, което публикувало неин роман, пълен с грешки, съобщи „Гардиън”. Става въпрос за фентъзи книгата „Thereafter”. С помощта на съдебното решение авторката е успяла да спре разпространяването на дефектното издание.

В съда Брус е представила списък от 260 грешки с най-различен характер – граматичен, стилистичен, премахване на препинателни знаци и предлози, променяне на шрифт, промяна на значението на цели изречения и др., внесени при редактирането. След като разгледа делото, дъдът в Калифорния й върна правата върху „Thereafter” и предишната част от фентъзи поредицата, „Hereafter” и лиши издателството от тях.

Тери Брус заяви, че ще спре разпространяването на книгите, докато си намери нов издател, който да ги публикува в коректен вариант.  Тя обмисля и върху вариант за самоиздаване.

„От „Eternal Press” направиха така, че да звуча като неграмотно момиченце. По-нататъшно разпространение на романа в този му вид можеше да съсипе репутацията ми”, сподели авторката.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …