Начало / Автори / 11 писатели, които запазват работата си, въпреки че пишат

11 писатели, които запазват работата си, въпреки че пишат

Сайтът huffingtonpost.com ни припомня 11 писатели, които запазват работата си, въпреки че пишат книги.

Вирджиния Улф. Улф, заедно със съпруга си, основава издателството „Hogarth Press”. То публикува преводи от руски, психоаналитични творби, както и „Изгубената земя” от Т. С. Елиът.

Т. С. Елиът. От 1917 до 1925 г., Елиът работи в банката „Lloyd’s Bank”. След това пък се присъединява към издателската къща, която сега познаваме като „Faber and Faber”.

Франк Маккорт. Носителят на „Пулицър” преподава в училища и колежи през цялата си кариера.

Франц Кафка. Кафка не рядко се е оплаквал от прекалено тежките си, според него, задължения в застрахователна компания.

Уилям Карлос Уилямс. Поетът изпълнява задълженията си като лекар в Ръдърфорд, Ню Джърси, през цялото време, в което пише.

Хорхе Луис Борхес. Аржентинският писател първоначално е бил асистент в обществената библиотека в Буенос Айрес. След това става директор на националната библиотека. Въпреки че през последните години от живота си да губи своето зрение, той не се отказва от длъжността си. Излиза му прякора: „Слепият библиотекар”.

Уолъс Стивънс. След като печели „Пулицър”, Стивънс отказва предложената му професура в „Харвард”. Причината е не каква да е, а че иска да продължи да работи в компанията за сигурност „Hartford Accident and Indemnity Company”, която е негов работодател  40 години.

Томас Транстрьомер. Въпреки напредналата му възраст и получената Нобелова награда продължава да е практикуващ психолог и до днес.

Филип Ларкин. Макар да става известен поет, Ларкин е продължил да работи в университетската библиотека на „University of Hull”.

Брам Стокър. Авторът на „Дракула” запазва длъжността си на личен асистент на актьора Хенри Ървинг, както и бизнес мениджър на театър „Lyceum Theatre” в Лондон. Той обаче може и да е нямал особен избор, след като вампирската класика не става бестселър веднага след своето излизане

Луис Карол. Освен писател, авторът на „Алиса в Страната на чудесата”е бил още математик, фотограф и учител.

Фото: digitaltrends.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …