Начало / Свят / Поеми върху чинии

Поеми върху чинии

Поетът Роджър Макгоу е написал поредица от стихотворения, които ще се появят върху чинии, съобщи британският „Телеграф”. 250 000 чинии ще бъдат раздадени безплатно в британската верига магазини „Sainsbury’s and Morrisons” през следващите 3 месеца. Инициативата стартира от днес, 4 септември.

Поемите на Макгоу ще бъдат предназначени за деца на около 10 години. Целта е да се промотира четенето сред подрастващите. Освен това авторът се вдъхновил, след като научил резултатите от проучване, показващо, че 29% от децата отказват да ядат, ако храната не е в любимата им чиния. Така идеята е децата да бъдат привлечени от думите върху тяхната чиния, като същевременно се хранят.

75-годишният Роджър Макгоу, автор на над 50 антологии с поезия, коментира:

 „Идеята децата да оценят поезията и да се забавляват по време на хранене ми изглежда много добра. Надявам се така обяда да стане по-приятен. Освен това, за мен е интересно да изведа поезията навън от класната стая. Надявам се да променя мнението и на някои хора, които смятат, че поезията не е за тях. Четенето пък е нещо полезно. Много по-добре е децата да четат, докато ядат, вместо да играят компютърни игри с чиния пред себе си”.

 

Фото: uktouring.org.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …