Начало / Свят / Момичето, което вдъхнови бестселър, стана писателка посмъртно

Момичето, което вдъхнови бестселър, стана писателка посмъртно

Естър Ърл, момичето, което вдъхнови бестселъра на Джон Грийн „Вината в нашите звезди”, стана писателка посмъртно, съобщи „USA Today”. Нейната колекция „This Star Won’t Go Out: The Life and Words of Esther Grace Earl” ще бъде публикувана на 28 януари 2014 г. от „Dutton”. Прологът ще бъде дело на Грийн.

Ърл беше изключителна фенка на литературата, също публикуваше и чудати видеа в „YouTube”.Тя почина през 2010 г., едва на 16-годишна възраст, от рак на щитовидната жлеза. Естър се бори с болестта 4 години. Тя се запознава с писателя на среща на феновете на Хари Потър през 2009 г. В подготовката за книгата си, Грийн изпраща писма с въпроси до нейните родители. Въпреки това твърди, че главната героиня Хейзъл, макар да е на същата възраст и със същата диагноза, не бива да се бърка с Естър.

Романът на Джон Грийн излезе в началото на миналата година. Той продължава да е в челните позиции на бестселър класациите. Книгата е достъпна и в българските книжарници. Родителите на момичето, Уейн и Лори Ърл, учители в колежа „Quincy College” в Масачузец, заявиха, че са изключително горди от това, че се дава такъв отзвук на живота и историята тяхната дъщеря.

„Вината в нашите звезди” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …